Santa Tresa Cerasuolo di Vittoria Classico
Deze DOCG wijn is elegant, met een geweldige finesse en een mooie lange afdronk.
€13,95
13 op voorraad (kan nabesteld worden)

Gratis bezorging vanaf €70.





-
Herkomst: Vittoria (RG), SiciliĂ«, ItaliĂ«Â
Druiven: 60% Nero d’Avola, waarvan 15% een klein beetje is ingedroogd aan de druivenstok. Dit staat ook wel bekent als de appasimento methode. 40% Frappato.
-
Vinificatie: Na een voorzichtige ontsteling worden de Nero d’Avola-druiven in 30 hectoliter grote Slavonische eiken botti gefermenteerd. Na voltooide fermentatie blijft het sap ongeveer 15 dagen bij de schillen, waarna het wordt gescheiden en teruggeplaatst in eiken botti. De Frappato ondergaat fermentatie in roestvrijstalen tanks. Na fermentatie blijft de frappato ongeveer 8-10 dagen bij de schillen. Na voltooide  fermentatie worden de wijnen geblend tot de nieuwe Cerasuolo, waarvan het merendeel wordt gerijpt in eiken botti (30-60hl), met ongeveer 15% in Franse eiken barriques, voor een rijpingsduur van een jaar.
Geur: In de neus komen aroma’s van zure kersen en karamel naar voren
- Smaak: Een elegante maar tegelijkertijd robuuste structuur met veel zonnig rood fruit, zachte smaak, met goed afgerond fruit, zoals bramen en pruimen.Het is een elegante wijn, met een zekere finesse en een mooie lange afdronk.
Komt het beste tot zijn recht als: je hem serveert op 16 tot 18 graden en een halfuurtje voor het serveren de wijn decanteert.
- Eten: heerlijk met het lokale gerecht pasta alla Norma.
Ook gaat dit erg goed met gegrilde vlezige vis zoals: tonijn en zwaardvis. Â
Alcoholpercentage: 13,5%
Inhoud: 0,75L
Feudo Santa Tresa, gelegen op het Italiaanse eiland Sicilië, is een wijnhuis toegewijd aan biologische wijnbouw. Dit domein, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw, heeft een uniek microklimaat en een bodem die zeer geschikt is voor de teelt van druiven.




