gratis bezorgd vanaf €70,- vandaag voor 14:00 besteld = vandaag verzonden

Weingut Diwald is een pionier in de Oostenrijkse biologische wijnbouw. De oorsprong ligt in het wijnbouwgebied Wagram. Ze streven naar hoge kwaliteitswijnen en zien niets in ‘Coca-Cola wijnen’ zoals zij de massa wijnen noemen. De nabijheid van de natuur stelt ze in staat om in de kelder zo min mogelijk in te grijpen. Veel denkwerk en gevoel, geduld en liefde voor wijn, dat is alles wat nodig is.
 
Hans & Paula Diwald groeiden op in de jaren zestig, beiden op een boerderij. In 1972 namen ze het bedrijf over en herstructureerden het. Al vanaf 1976 schakelden ze al over op biologische wijnbouw. Er was toen nog geen officiële certificering. Tegenwoordig bewerkt het wijngoed 20 hectare wijngaarden en exporteert naar 18 landen op 3 continenten.
 
In 2006 trad Martin Diwald toe tot wijnhuis Diwald. Met zijn wijnbouw opleiding en diverse stages zorgde hij voor nieuwe innovaties zoals de experimenten met spontane gisting. Die verliepen zo goed dat al in het tweede jaar alle wijnen op deze manier werden gegist.
 
Weingut Diwald vindt dat de kwaliteit van de wijn uit de wijngaard komt. In de kelder kan niets verbeterd worden, alleen de kwaliteit worden behouden. Wijn moet plezier geven, voortdurend iets nieuws bieden, uitnodigen om opnieuw te proeven. Tegenwoordig volgt de wijnstijl bij  Weingut Diwald een eenvoudig credo: de wijnen – of ze nu wit, rood, rosé, oranje of troebel zijn – mogen slank, elegant en brutaal zijn, maar moeten toch body hebben. Eigenzinnige wijnen die smakelijk zijn.

 

Enthousiast geworden? 

 

Bekijk de wijnen hier!

 

en hier de website van weingut Diwald!

I.v.m. de europese regelgeving mogen alleen personen van 18 jaar of ouder alcohol kopen. Bent u ouder dan 18 jaar?

Ja ik ben ouder dan 18 jaar Houd ingedrukt

Nee